top of page
Ventil66

Tovább száguld a Bicske Expressz - győzelem a veszprémi szuperrangadón!

A “Királynék Városában” az ódon, de felújított - legalábbis a játékteret és az atlétikai pályát illetően - létesítményben, sérülések, betegségek és eltiltások miatt komoly nehézséget okozott az összeállítás a szakmai vezetésnek. Nem kevesebb, mint 9 hiányzónk lett a kezdésre. Az eddig sosem látott kezdőcsapatot így az Illés - Dulló, Varga B., Száhl - Márkus, Kispál, Hirman, Tifán-Péter - Sóron, Király - Beliczky összetételű sor alkotta.

Óvatosan kezdett a két együttes, de már a 2. percben Molnár révén szögletet harcoltak ki a hazaiak, ami nem hozott eredményt. A 14. percben Király indításával Beliczky lépett ki egy jó csel után, de a jó érzékkel kilépő Kemenes felszedte előle a labdát. A 26. percben Sóron átadását Király két lépés után 20 méterről ellőtte, de a labda elkerülte a kaput. Az ellentámadásnál a labda a sarokzászlóról pattant az alapvonalon túlra, a beívelést azonban Magyar csúnyán mellé fejelte. A 29. percben Volter szerzett labdát, majd lőtt szinte az alapvonalról a kapu mellé, majd Tifán-Péter elfutott a bal oldalon, élesen középre lőtt, Márkus a túlsó ötös sarkánál abszolút ziccerben, estében mellé trafált, így nagy lehetőség maradt kihasználatlanul. A 43. percben Sóron bal oldali sarokrúgását Hirman fejjel az oldalhálóba csúsztatta.

A II. játékrész első eseményeként Molnár vezette keresztbe a labdát, majd lőtt 20 méterről a léc fölé. Az 50. percben a 16-os oldalvonalától szabadrúgást ítélt bíró, Magyar élesen lőtt középre, Volter fejelt néhány lépésről, nagy helyzetben a léc fölé. Az 53. percben Sóron a jobb oldalról, a 16-os sarkától lőtt a kapus kezébe.  Az 58. percben Márkus futott el a jobb oldalon, éles lapos beadása megpattant egy fűcsomón, mattolva így a védőket, Beliczky szerezte meg a játékszert és egy fordulat után a lábak alatt a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). 

A következő támadás után szabadrúgást lőttek a hazaiak az oldalvonal mellől, Kiss lövését remek mozdulattal blokkolta védelmünk, a kipattanóval Kispál lódult meg, még a saját térfeléről, és teljesen egyedül vezette kapura a labdát, megpróbálta a kapust kicselezni, de nem sikerült, így oda lett az ordító gólhelyzet. A 62. percben Királyt Schildkraut váltotta. A 66. percben Sóron indította a frissen beállt Schildkrautot, aki kissé kisodródott, így csak beadással kísérletezhetett, abból pedig sikertelen sarokrúgás lett. A 70. percben egy bal oldali beadást Volter megcsúsztatott, Molnár pedig mellé durrantott az ötös sarkától. A 75. percben Schildkraut szerzett labdát, megindult a kapu felé, egy jó csel utáni lövése a kapus kezében halt el, ez is komoly lehetőség volt. 

A 82. percben Lakatos lépett pályára Beliczky helyett. A következő percben Csepregi szöglete után Illés Kószás fejéről húzta le a labdát, majd a következő sarokrúgást követően Ismét Illés vitézkedett. A 84. percben Tifán-Péter és Márkus helyett Vicz valamint Szontagh léptek a játéktérre. A 87. percben Kiss bal oldali beadását Volter elől Vicz mentette az alapvonalon túlra, a beívelt labdát Major fejelte hat méterről kapura, de Illés ezúttal is jó érzékkel mentett. A 90+2. percben a Major elleni szerelést a bíró szabálytalannak minősítette és szabadrúgást ítélt kissé balról 18 méterről, Görgényi lövését azonban Illés könnyedén fogta.

A mérkőzés lefújása után jókora tömegjelenet alakult ki a kispadok közelében, aminek következtében Benkő Zsolt masszőrünk, illetve a hazaiaktól Baldauf Konrád és Varga Tamás kapusedző piros lapot kapott.

A közepes iramú és színvonalú, ám annál izgalmasabb meccsen csapatunk stabilan védte kapuját, a hazaiaknak nem igazán volt lehetősége gól helyzetet kialakítani. A II. játékrészben a kínálkozó lehetőségekből sikerült egy gólt szerezni, de a többi hatalmas lehetőség kihasználatlan maradt. A látottak alapján a győzelem teljesen megérdemelt és sikerült a meggyőző, 8 pontos előnyt megtartani a tabella élén.

Úgy tűnik, a jelenlegi mezőnyben bármilyen összetételben is lép pályára a Bicske, nem nagyon van ellenfele. Folytatás október 20-án vasárnap 13.00 órakor hazai pályán, a Szombathelyi MÁV Haladás VSE csapata ellen. A veszprémi mérkőzés teljes felvétele megtekinthető a Bicskei TC Youtube oldalán. (tudósított: Venczel József, fotó: Komjáthy Péter).








Commentaires


bottom of page