top of page

Önbizalomnövelő játékkal újabb NB II-es csapatot sikerült legyőzni!

A hőség kitartott a következő előkészületi meccsig, amit a másodosztályú Gyirmót jó minőségű edzőpályáján játszotta le csapatunk. A kisebb nagyobb sérülések miatt sem Száhl, sem Lakatos, sem pedig Tischler nem tartottak a csapattal, így a szakvezetés az Illés - Dulló, Bozsoki, Molnár - Gaszner, Hirman, Kispál, Tifán-Péter - Beliczky, Sóron, Király összeállítású együttesnek szavazott bizalmat.

A nagy meleg miatt nem kezdődött öldöklő iramban a meccs, a hetedik percig kellett várni az első jelentősebb eseményre, ekkor a PAFC II-ből ismert Piscsur átadását követően Molnár János juttatta a kapuba a labdát, leshelyzetből, a bíró szabadrúgást ítélt kifelé. A 14. percben ismét Piscsur veszélyeztetett, Hirman labda vesztése után, előbb Illés, majd Bozsoki javították a hibát. A 18. percben Sóron sarokrúgása után Tifán-Péter mintegy 30 méterről próbálkozott, Hársfalvinak azonban nem okozott nehézséget a kisérlet. Félóra elteltével Bozsoki vesztett labdát, Piscsur lőtt 20 méterről, Molnár Sándorról pattant az alapvonalon túlra a kisérlet, a beívelést követően Piscsur fejelt fölé.

Egy perccel később Beliczkyt akadályozták szabálytalanul a jobb oldali 16-os sarkánál, Király lőtt, a sorfalon megpattanó labdát Hársfalvi nagy bravúrral ütötte szögletre. A 34. percben a hazai védők is eladták a labdát, Beliczky szerezte meg, de emelését Hársfalvi “lekapta”, majd Kispál szerzett labdát, Beliczkyt hozta játékba, de a lövési kísérletét blokkolták a védők. A 38. percben Szegi indította Madarászt, aki lőni próbált, de védőink szereltek. Az I. játékrész utolsó percében Sóront rúgta fel Lányi, a 16-os oldalvonalánál, a 11-es magasságában, a megítélt szabadrúgást a sértett lőtte rá, a labda megpattant a védőkön, a túloldalról érkezett Molnár Sándor, és néhány lépésről a kapuba gurított (0-1).

A félidei cserék után  nagyobb lendülettel kezdtek a hazaiak, mégis előttünk adódott az első nagyobb lehetőség, Gaszner visszapasszát Sóron lőtte volna kapura, de a védők mentették a helyzetet. A 49. percben Szegi adott középre, Piscsur közelről fejelt, Illés megmutathatta mit tud, és szögletre mentett, ami után ismét a hosszúra nőtt Piscsur fejelt fölé-mellé. Az 58. percben Tifán-Péter bal oldali beadását Király készítette le a labdát Beliczkynek, 16 méteres lövését pedig Rusák nagy bravúrral ütötte szögletre. A 62. percben Beliczky, Hirman, Tifán-Péter és Dulló helyett Varga Sz., Schildkraut, Szontágh valamint Varga B. léptek pályára.

A 67. percben Madarász 22 méteres lövését Illés mutatós mozdulattal védte. A 70. percben egy ütközést követően megsérült Gaszner, Szalai állt be a helyére. A 79. percben újabb három csere következett, Kispál, Király és Sóron helyett három próbajátékos, Rendi Zsombor, Márkus Dominik és Puruczki Martin léptek pályára. A 84. percben Horváth cselezgetett a jobb oldalon majd lőtt, Illés kiváló érzékkel mentett, majd Molnár S. labdát veszített, de Madarász a hozzá kerülő labdát az égbe lőtte. Az utolsó percben Márkus szabálytalankodott a 16-os oldalvonalánál, az ötös magasságából, Adamcsek lőtt, a labda a kapufa érintésével hagyta el a játékteret.

Eddig váltakozó sikerrel játszott csapatunk a harmadosztályban szereplő gyirmóti második garnitúra ellen. Ezúttal a “nagy” csapat volt az ellenfél, ami a hazaiak szerint átalakulóban van, de önbizaélomnövelő, remek játékkal győzött a BTC. Bajnoki főpróba vasárnap 17.30-kor Bicskén a szintén NB II-es BVSC-Zugló ellen.


Comments


bottom of page